Owoce i warzywa

burak

BURAK

Burak GW to wytłoczony i następnie wysuszony sok z buraka. Ten sok suszymy w niskiej temperaturze (31°C), dzięki czemu udaje się w nim zachować dużą ilość substancji biologicznie czynnych. Tak samo jak inne produkty GW, również Burak GW jest produktem rolnictwa ekologicznego z certyfikatem bio.

Burak GW jest, oprócz witamin (przykładowo B6 i B9) i minerałów, bogatym źródłem polifenoli, rezweratrolu i betainy. Betaina to bardzo cenna substancja. Należy do tak zwanych betalain i ma bezpośredni wpływ na komórki wątroby. Wspomaga ich regenerację.

Buraka GW można łatwo wykorzystać na przykład do przygotowania koktajli i smoothie. Wspaniale pasuje głównie do dań na zimno, gdzie zachowuje substancje biologicznie czynne. Przy przygotowaniu potraw sprawdza się także jako naturalny barwnik.

JAGODA

Jagoda GW zawiera całe, delikatnie wysuszone owoce czarnej jagody (Vaccinium myrtillus). Jest to naturalny produkt ekologicznej gospodarki agroleśniczej z pełną certyfikacją bio. Dzięki niskiej temperaturze suszenia (do 35°C) zachowuje dużą ilość znaczących substancji biologicznie czynnych.

W Jagodzie GW znajdziemy, oprócz witamin C, A, B2 czy B6, także mangan, magnez, żelazo, wapń, sód, potas, fosfor, miedź, chrom czy cynk. Jest bogatym źródłem flawonoidów, rezweratrolu i antocyjanów. Antocyjany to najważniejsze biologicznie czynne substancje zawarte w czarnych jagodach. Są silnymi przeciwutleniaczami o wielu pozytywnych działaniach. 

Jagodę GW można łatwo wykorzystać na przykład do przygotowania koktajli i smoothie. Wspaniale pasuje głównie do dań na zimno, gdzie zachowuje substancje biologicznie czynne. Przy przygotowaniu potraw sprawdza się także jako naturalny barwnik.

jagoda
marchew

MARCHEW

Marchew GW to wytłoczony i następnie wysuszony sok z marchwi. Ten sok suszymy w niskiej temperaturze (31°C), dzięki czemu udaje się w nim zachować dużą ilość substancji biologicznie czynnych. Tak samo jak inne produkty GW, również Marchew GW jest produktem rolnictwa ekologicznego z certyfikatem bio.

Zawiera witaminy K1, C, E, B6 lub witaminę H (zwaną też biotyną). Oprócz witamin jest bogata w minerały (wapń, fosfor, żelazo czy mangan), przeciwutleniacze, karotenoidy i beta-karoten. Beta-karoten zawarty w marchwi jest silnym przeciwutleniaczem, ma także duże znaczenie w procesie syntezy witaminy A w organizmie.

Marchew GW można łatwo wykorzystać na przykład do przygotowania koktajli i smoothie. Wspaniale pasuje głównie do dań na zimno, gdzie zachowuje substancje biologicznie czynne. Możecie ją wykorzystać także do przygotowania domowych kosmetyków.

ŻURAWINA

Żurawinę GW wytwarzamy z delikatnie wysuszonych w całości owoców żurawiny „amerykańskiej“ (żurawiny wielkoowocowej). Jest to produkt ekologicznej gospodarki agroleśniczej z pełną certyfikacją bio. Dzięki niskiej temperaturze suszenia (do 35°C) zachowuje dużą ilość znaczących substancji biologicznie czynnych.

W delikatnie wysuszonych owocach żurawiny znajdziemy potas, magnez, wapń czy fosfor. Oprócz minerałów są bogate w witaminę C, A i tak zwane substancje polifenolowe, które znajdziemy w całym owocu (w miąższu i w skórce). Żurawina zawiera także glikozyd roślinny arbutynę, który jest typowy właśnie dla żurawiny i występuje w niej w znacznej ilości.

Żurawinę GW można łatwo wykorzystać jako jeden ze składników do przygotowania koktajli i smoothie. Wspaniale pasuje głównie do dań na zimno, gdzie zachowuje substancje biologicznie czynne.

żurawina
mix

MIX OWOCE I WARZYWA

Mix GW tworzą cztery produkty – Jagoda, Żurawina, Burak i Marchew GW. Żurawinę wytwarzamy z delikatnie wysuszonych w całości owoców żurawiny „amerykańskiej“ (żurawiny wielkoowocowej). Jagoda również zawiera całe, delikatnie wysuszone owoce czarnej jagody (Vaccinium myrtillus). Burak i Marchew to wytłoczony i następnie wysuszony sok z buraka lub marchwi. Wszystkie cztery nowości to produkty rolnictwa ekologicznego (w przypadku żurawiny i jagody gospodarki agroleśniczej) z certyfikacją bio.

W produktach, które wchodzą w skład Mixu GW, znajdziemy wiele witamin, minerałów, przeciwutleniaczy i innych substancji biologicznie czynnych.

Każdy z tych produktów można łatwo wykorzystać na przykład do przygotowania koktajli i smoothie. Wspaniale sprawdzają się w daniach na zimno. Marchew GW można wykorzystać także do przygotowania domowych kosmetyków. Jagoda i Burak GW są odpowiednie również jako naturalny barwnik.